Uva do Monte – Pareltje onder Lissabon

melides

Er zijn van die plekjes die je eigenlijk liever niet met iedereen deelt.  Niet om ze voor jezelf te houden, maar omdat je bang bent dat als je er over twee jaar weer een keertje naartoe gaat alles anders zal zijn, dat het dan verpest is omdat de ‘massa’ het heeft ontdekt. Maar in het geval van deze mooie accommodatie, Uva do Monte, in het plaatsje Melides, op anderhalf uur rijden van Lissabon, ben ik daar minder bang voor. Het is namelijk een bijzondere accommodatie met een wel heel typische uitstraling. Of je vindt het geweldig, óf.... nouja ik kan me niet voorstellen wie dit niet ontzettend gaaf zou vinden eigenlijk! Een hotspot met allure en authenticiteit!

Ik was er vorig jaar in mei om een workshop foodfotografie & styling te volgen met 10 dames vanuit de hele wereld. Naast dat dat sowieso een fantastische ervaring was, heeft deze bijzondere plek ook zeker hieraan bijgedragen.

Uvo do Monte is een oude bosbessen boerderij waarvan het gebouw nu gebruikt wordt als gemeenschappelijke ruimte waar het ontbijt wordt geserveerd en waar je de keuken kunt gebruiken om zelf een maaltijd klaar te maken.  Het is een oud gebouw en klassiek ingericht en er staan tafels en banken waar je kunt ‘loungen’, een boek lezen of naar muziek kunt luisteren. De lichtinval is bijzonder en de sfeer van het gebouw uniek. Je voelt je er gelijk thuis.

In het roze (!) gebouw ernaast, dat volledig is gerestaureerd zijn 12 verschillende kamers, allemaal in dezelfde klassieke sfeer ingericht, maar wel allemaal met unieke meubels en accessoires (alles gevonden in de vele antiekwinkels die deze omgeving rijk is!) dus allemaal ook met een eigen karakter.

uva do monte
uva do monte portugal

Er is een klein buitenzwembad en deze grenst aan de tuin en aan een gigantisch stuk land die op de omringende bossen uitkomen. Op 15 minuten loopafstand is het strand van Aberta Nova.

Een ideaal tripje zou zijn; eerst een paar dagen Lissabon, cultuur snuiven, mooie wijken bezoeken, heerlijk eten. En dan een autootje huren en nog een paar dagen hier vertoeven met een goed boek en overdag op je gemak de heerlijke restaurantjes in de omgeving bezoeken, op zoek naar verborgen schatten in de vele vintage en antiekwinkels in deze omgeving en in de namiddag een wandeling door het bos naar het strand. Ik was op slag verliefd en ga zeker terug!

 

 

Klik hier voor mijn tips in Lissabon!

 Voor meer informatie over Uva do Monte, zie de website

x Lisa

 

uva do monte lissabon
uva do monte melides
cute place melides
hotspot melides
uva do monte melides
aberta nova beach
aberta nova beach

Bezoek ook zeker in Alcácer do Sal het authentieke restaurant Escola. De naam zegt het al; in een voormalig schoolgebouw worden hier nu heerlijk authentiek gekookt en traditionele Portugese gerechten geserveerd. Echt een aanrader. Wel in the middle of nowhere, dus auto is nodig om er te komen!

escola restaurant
escola alcacer do sal

Reacties plaatsen kan niet meer.