EET PUUR

EET PUUR kookboek

Eigenlijk is dit kookboek de reden van de Lara & Lisa FOOD weken. Het is prachtig, inspirerend en boordevol heerlijke, eigentijdse gerechten. 

De schrijfster Madelon verteld;

Gezond eten is al heel lang belangrijk voor mij. En lekker eten ook. Al jaren combineer ik ze tijdens het koken, en zo leerde ik de juiste balans te vinden. Mijn culinaire basis heb ik te danken aan mijn oma en moeder. Als klein kind zat ik al op het aanrecht te kijken hoe ze aan het werk was. Ik ben opgegroeid in een familie vol liefhebbers van lekker eten, goed gevulde tafels en een mooi glas wijn, een en al gezelligheid. Ik ben helemaal in mijn element als ik thuis kom met de puurste groente, het sappigste fruit en een mooi stuk vis. Waar ik vervolgens in mijn eigen keuken mee aan de slag ga.

Om te vieren dat er van EET PUUR een tweede druk is verschenen mogen Lara & Lisa een paar recepten publiceren en een exemplaar van dit geweldige kookboek op face book verloten (dinsdag).

Kijk op de website van EET PUUR voor nog meer goede recepten.

Chocolate Rum Plum

eet-puur_chocolade-sensatie

Verleidelijke chocoladerepen met winterse smaken. Lekker ’s middags met een kop thee of ter afsluiting van een gezellig etentje. Het fijne is dat het ook nog eens verantwoord is en heel erg makkelijk te maken.

Boodschappenlijstje;

150 gr gedroogde pruimen, in stukjes gehakt

5 el bruine rum

300 gr pure chocolade, liefst meer dan 72% cacao

1 ½ tl speculaaskruiden

75 gr pecannoten

 

Extra: langwerpig bakje van ongeveer 12x20 cm, bekleed met bakpapier.

Week de pruimen minimaal 20 minuten in de rum.

Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain-marie) op laag vuur.

 

Roer de pruimen met het vocht en de speculaaskruiden goed door de chocolade en laat even een paar minuten staan zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken. De chocolade mag absoluut niet gaan pruttelen.

 

Spatel er de pecannoten door en schep het chocolademengsel in het bakje.

 

Zet in de koelkast om goed af te laten koelen. Snijd er repen van.

De repen blijven minimaal 2 weken goed in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

Reacties plaatsen kan niet meer.