CHICKEN PIE

chicken pies

Het klinkt al heerlijk chicken pie. Alles met het woord taart klinkt goed in mijn oren trouwens. Ik heb verschillende recepten naast elkaar gezet en gekozen voor het recept van Nigella Lawson. Alleen al vanwege haar omschrijving;

Even the word pie is comforting. But then, it would be hard to deny the very real lure of pastry, especially when, as here, you know you're going to dunk it in gravied juices till its luscious lightness has become deliciously, soggily heavy.

Het recept is vrij simpel ook omdat ze werkt met bladerdeeg. Ze legt het deeg over losse kommen in plaats van over een taartvorm.

Kijk zelf maar op www.nigella.com

Een goede tweede is geworden Sweet Paul omdat hij in plaats van deeg, aardappelschijfjes gebruikt om de taart af te dekken.

 

Ze zijn bij mij heel goed gelukt (zie boven aan de pagina). Ik heb het bloem vervangen voor speltbloem en er knoflook en een ui aan toegevoegd. Heerlijk!

 

Boodschappen lijstje voor 2 personen;

  • rashers streaky bacon (cut or scissored into 2.5cm / 1 inch strips)
  • teaspoon garlic infused olive oil
  • 125 grams chestnut mushrooms (sliced into 5mm/eighth inch pieces)
  • 250 grams chicken thigh fillets (cut into 2.5cm/1 inch pieces)
  • 25 grams plain flour
  • ½ teaspoon dried thyme
  • tablespoon butter
  • 300 ml hot chicken stock
  • tablespoon marsala
  • 375 grams all-butter ready-rolled puff pastry sheet (23 x 40cm / 9 1/2 x 9½ inch)
chicken pie

Reacties plaatsen kan niet meer.